Консервативна партія оголосить ім'я нового прем’єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Буде декілька етапів голосування за наступне лідерство серед британських депутатів.

Зрештою, 5 вересня Консервативна партія обере переможця з-поміж двох кандидатів.

Зазначимо, глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс висунула свою кандидатуру на посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра.

Для українців в умовах війни з росією важливо, що Ліз Трасс прославилася також низкою антипутінських заяв. Зокрема, вона наголошувала, що окупантів потрібно вигнати з усієї території країни.

Натомість експерти прогнозують, що його на цій посаді замінить Роберт Бен Лоббан Уоллес -  британський політик, міністр оборони Великої Британії з 2019 року. У період з 2016 по 2019 рік він обіймав посаду молодшого міністра безпеки. Є членом Консервативної партії Великої Британії, з 2010 року також був депутатом Палати громад. До 2005 року служив в армії у званні капітана.

Як писав «Вголос», міжнародний арбітражний трибунал в Гаазі (Нідерланди) частково відхилив заперечення Росії і підтвердив, що має юрисдикцію на розгляд справи про захоплення українських моряків у Керченській протоці восени 2018 року.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ