Упродовж січня 2019 року 335 громадян України задекларували дохід, що перевищує 1 мільйон гривень. Ці кошти вони отримали минулого року.
Про це інформує Державна фіскальна служба.
Зазначається, що загалом протягом січня українці подали до податкової 22 тисячі декларацій на загальну суму 3,6 мільярда гривень. З цих доходів громадяни сплатили майже 80 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 13,1 мільйона гривень військового збору.

«Найбільшу суму доходу у січні 2019 задекларував мешканець Києва у сумі понад 200 млн грн. Найбільші суми до сплати в бюджет по доходах, отриманих із джерел за межами території України, на сьогодні задекларували двоє громадянам Сумської області (кожен — у сумі понад 2,5 млн грн)», — повідомляють у ДФС.

Зазначається, що найбільші доходи українці отримують від процентів депозитів та дивідендів. У такому разі податки з цих доходів платить не сам громадянин, а банк або установа, яка виплачує дивіденди.

Ще 182 мільйони гривень громадяни України отримали від продажу нерухомості.

Як повідомляв «Вголос», у Польщі стрімко зростає кількість мільйонерів.

Нагадаємо, минулого року в Чернівецькій області депутат-мільйонер і його партнер розіграли 40 мільйонів на сільську школу.

ІА "Вголос": НОВИНИ