Домогтися справедливості в разі смертельної ДТП в Україні буває дуже складно, особливо, якщо мова йде про водіїв-мажорів. Історія з 15-річним Артемом Левченком із Полтави, якого на смерть збив позашляховик Mercedes, викликала в суспільстві широкий резонанс. Про те батьки підлітка борються за справедливість.

Про це пише OBOZREVATEL.

Аварія трапилась у листопаді минулого року, але лише на днях поліція завершила досудове розслідування.

Мама школяра Наталія Левченко вважає, що розслідування з самого початку велося неналежним чином, і були неодноразові маніпуляції аби пом'якшити провину водія «мерса» – 34-річної власниці ресторанного бізнесу Наталії Саєнко.

Два місяці чіплявся за життя

Трагедія трапилась у самому центрі міста. Артем перетинав проїжджу частину на велосипеді по нерегульованому пішохідному переходу під знаком «Діти» (поруч розташована дитяча школа мистецтв). У цей момент на нього наїхав позашляховик під керуванням Саєнко.

Хлопець отримав важкі травми, зокрема перелом основи черепа і був доставлений у реанімацію. Незважаючи на зусилля медиків, 7 січня Артем помер.

Мати школяра стверджує, що позашляховик зупинився тільки метрах у 50 від «зебри». Не було і слідів гальмування. Вийшовши з авто, водійка не підійшла до дитини, а почала телефонувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ