Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно отримав заявку України на вступ до Північноатлантичного альянсу. Наступним етапом має стати обговорення заявки з усіма країнами-членами НАТО.

Про це під час брифінгу повідомив  заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Він зазначив, що Україна вже має підтримку щонайменше дев'яти країн-членів НАТО.

За результатами засідання РНБО президентом України, прем'єр-міністром України та головою Верховної Ради України було направлено звернення до Північноатлантичної організації про заявку України щодо членства.

На сьогодні генеральний секретар Альянсу отримав цю заявку офіційно шляхом ноти від України і наступним етапом стане обговорення цієї заявки на рівні Північноатлантичної Ради. Тобто, на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі", – розповів Жовква.

Він нагадав, що вже почали надходити реакції країн-членів Альянсу. Зокрема, лідери дев'яти країн Центральної та Східної Європи офіційно підтримали членство України в НАТО та закликали збільшити військову допомогу ЗСУ.

Нагадаємо, в ході «часткової мобілізації» в російській Казані відбувається формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків.

Зазначимо, в ході «часткової мобілізації» в російській Казані відбувається формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків.

ІА "Вголос": НОВИНИ