Прикордонники, спільно зі співробітниками Нацполіції та СБУ ліквідували канал переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Двох місцевих жителів затримали за 50 метрів від українсько-румунського кордону на околиці села Луг Рахівського району Закарпаття. Переправники супроводжували двох «клієнтів», з яких планували отримати по 4 тисячі доларів США.
 
Помітивши правоохоронців, переправники спробували утекти. Щоб їх зупинити прикордонникам довелось здійснити декілька попереджувальних пострілів.
 
Затримання проводила міжвідомча група у складі співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП України в Закарпатській області та СБУ в Закарпатській області. За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури триває кримінальне провадження за ч.2 ст. 332 КК України.
 
Наразі організаторам переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків оголосили підозру у вчиненні злочину. Якщо вину підозрюваних доведуть у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові затримали переселенця з Харкова. котрий за гроші переправляв ухилянтів за кордон. 

ІА "Вголос": НОВИНИ