Чотирма пострілами з мисливської рушниці невідомий поранив вуличного собаку у селі Оброшине, що неподалік Львова.

Як повідомив «Вголосу» голова Оброшинської об’єднаної територіальної громади Іван Галич, постраждалому собаці надали ветеринарну допомогу і зараз вона почувається добре.

«Ця собака не має господаря. Вона живе на вулиці. Але свого часу її стерилізували й вона має на вусі кліпсу. Нею опікуються волонтери», - каже Іван Галич.

Про те, що в Оброшине сталася надзвичайна подія, повідомили мешканці, які почули постріли та побігли на їх звуки. Стріляли в дендропарку Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України. Вони ж викликали поліцію та завезли поранену собаку до ветеринара.

Наразі поліція проводить слідчі дії та перевіряє усіх мешканців села, які мають дозвіл на використання мисливської зброї. Стаття 299 Кримінального кодексу України про жорстоке поводження з тваринами передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, як вже повідомляв «Вголос», минулого тижня у Львові відбувся парад собак-ветеранів, які несуть службу у зоні ООС. 

А під час спеціальних поліцейських навчань у Львові лабрадор Чінзана, яка неодноразово знаходила приховані боєприпаси на блокпостах у зоні ООС та кінолог Андрій Симчук надали допомогу перехожому, який зомлів просто на вулиці. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ