Кошти на приватного адвоката були зібрані завдяки підтримці громадськості.

Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму Telegram.

За його словами, підсудний Артем Рябчук, який вбив 5 людей, а ще 5 поранив, змінив свої свідчення.

«Сьогодні завдяки підтримці громадськості, яка зібрала кошти до захисту дніпропетровського стрільця Артема Рябчука було долучено адвокатів з поза системи (тобто не безоплатного). Сьогодні ж Артем Рябчук відмовився від всіх показань, які були взяті з його слів під примусом та погрозами! Справа набуває гіперскандального обороту!" - написав він.

Нагадуємо, адвокат Артема Рябчука хоче визнати підсудного «потерпілою особою». Як вважає його захист, під час служби Рябчука у частині 3021 Національної гвардії України були порушені його права.

Що відомо про стрілянину на Південмаші

27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

Попередньо відомо, що Артемія Рябчука будуть судити одразу за трьома статтями Кримінального Кодексу України -  115 (Умисне вбивство) 408 - дезертирство), 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї та боєприпасів).

ІА "Вголос": НОВИНИ