Троє нацгвардійців вже готові до виписки, а ще на двох чекає лікування.

Про це на щоденному брифінгу розповів головлікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Відомо, що найбільше постраждала Жанна Шарова. Їй вже провели кілька операцій, проте на неї ще чекає курс лікування.

«Гемоглобін – 30, все в животі порвано, кишківник розбитий, хребці – на уламки. І коли вони (хірурги - ред.) йшли на операцію, ризик був такий, що не знали, як вона закінчиться», – повідомив медик.

Як пише OBOZREVATEL, 22-річна військовослужбовиця Жанна Шарова, яка отримала найтяжче поранення під час стрілянини на заводі «Південмаш» у Дніпрі, розповіла, що не була знайома з Артемієм Рябчуком, тільки запам'ятала хлопця в обличчя. На варту в цю частину вона потрапляла рідко, тому її присутність на режимному об'єкті трагічного ранку стала фатальним збігом.

Ще один постраждалий Ігор Семенченко також проходить курс лікування. Він розповів, що за кілька годин до події Артемій Рябчук читав книгу і виглядав абсолютно спокійним, його поведінка не віщувала жодного лиха.

Решту трьох постраждалих найближчим часом випишуть з лікарні.

Що відомо про трагедію на Південмаші

27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

Попередньо відомо, що Артемія Рябчука будуть судити одразу за трьома статтями Кримінального Кодексу України -  115 (Умисне вбивство) 408 - дезертирство), 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї та боєприпасів).

ІА "Вголос": НОВИНИ