Окружний адмінсуд Києва чекає від екс-нардепа Давида Жванії офіційну заяву, що він не подавав позов до президента Петра Порошенка і низки інших топ-чиновників.

Про це на брифінгу сказав суддя-спікер суду, передає «Українська правда».

Він розповів, що в середу, 17 квітня, суд отримав позовну заяву з підписом від фізичної особи - Давида Жванії. У ній міститься вимога заборонити виїжджати за кордон 180 топ-чиновникам, серед яких Петро Порошенко.

«Судом, в силу того, що ми вбачали, що це викличе неймовірний резонанс і це є досить цікава для суспільства справа, ця відповідна справа була опублікована. Більше того, в самому тексті заяви було зазначено, що особа, яка звернулася, надає дозвіл на публікацію свого позову», - зазначив суддя.

За його словами, якщо Жванія стверджує, що це не він подавав позов, він має звернутися до суду із відповідною заявою.

«Якщо він вважає, що не звертався, він наділений правом звернутися до суду і відкликати відповідну позовну заяву. Однак такої заяви до нас не надходило», - каже спікер.

Зазначається, що окрім публікації в ЗМІ, іншої реакції у Жванії не було.

«Сумнівів в тому, що безпосередньо Давид Жванія підписував і звертався в суд, наразі не існує, оскільки жодної іншої реакції, окрім публікації в ЗМІ, ми не бачили», - додав він.

Також суддя підкреслив, що суд діє лише в межах процесуального кодексу.

«Повідомлення в ЗМІ суддя або суд не може брати до уваги, як обґрунтування того, що позовна заява не подавалася особою», - зазначив він.

Нагадаємо, що до Окружного адміністративного суду надійшов позов від Давида Жванії до Нацполіції, СБУ та ДПСУ щодо заборони виїзду за кордон президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям.

Однак невдовзі Жванія заперечив подання позову проти Порошенка та інших високопосадовців.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ