Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова заборонив діяльності партії «Опозиційна платформа - За життя» на території України.

Все майно політсили буде передано у власність держави.

Про це повідомляє аналітик Руху «ЧЕСНО» Олексій Роговик, який перебуває у приміщенні суду: 

«Розгляд справи по ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин — найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій. Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка. Також, це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи»

 

Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Таким чином, ОПЗЖ — це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. Разом з тим, це єдина парламентська партія із справді значним представництвом у місцевих радах.

Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії «опозиційна платформа - за життя»; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних організацій та інших структурних утворень передано у власність держави", - йдеться у повідомленні.

Як писав «Вголос», на території Харківської області українські захисники виявили спостережний пункт росіян та знищили його.

Зазначимо, росія вважає, що транспортна блокада Калінінградської області Литвою «розв'язує руки» Москві.

ІА "Вголос": НОВИНИ