Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що світ має усвідомити, що війна проти України - це початок Третьої світової війни.

Як передає «УП», про це Данілов сказав в інтерв'ю НВ

"Світ має усвідомлювати, що це початок Третьої світової війни. Якщо хтось вважає, що їх це омине, то тоді вони живуть в ілюзіях і не розуміють, що таке путінський рашизм, що таке сучасна Росія", – сказав очільник РНБО

За його словами, якщо Китай прийме рішення підтримувати Росію військовою допомогою, то Третя світова тоді вже буде неминучою.

"До того ж ми бачили, що на Гонконгській біржі всі китайські компанії обвалилися вслід за російськими. Якщо китайське керівництво вважає, що вони (розділяють) долю з РФ, то їхнє право. Хай спробують боротися зі всім світом", – говорить Данілов.

Крім того, за словами секретаря РНБО, наразі дух українського суспільства, військових, наших побратимів, — величезний і це ще одна із причин, чому білоруські військові не хочуть воювати з Україною та її народом. 

"Вони володіють інформацією, скільки трупів російських вояк відправляється на територію Білорусі. Це можна було приховувати в перший, другий, третій день війни. Зараз, коли війна вже триває певний час, весь світ вже розуміє, що тут відбувається", – наголосив він.

Нагадаємо, на Луганщині протягом дня захисники України знищили п’ять РСЗВ БМ-21 “Град” з боєприпасами до них, три танки Т-72, одну БМП-3 та понад 15 військовослужбовців противника.

Також Парламентська асамблея Ради Європи попри спроби москви уникнути покарання, ухвалила рішення про вигнання рф, а також закликала надати Україні засоби захисту повітряного простору.

ІА "Вголос": НОВИНИ