Як зазначив голова фракції ВО «Свобода» в Бродівській міській раді Михайло Чунгін, «свободівці» не можуть погодитися з тим, що чиновники закладають великі кошти на виконавчий апарат, а не знаходять грошей на гострі потреби бродівчан, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Зокрема, фракція пропонувала передбачити кошти на пільгове харчування дітей у дошкільних закладах міста. Однак цю пропозицію не підтримала більшість. Водночас провладні фракції проголосували за збільшення витрат на виконавчий апарат міської ради. «Ми вважаємо такі видатки в такий скрутний час неприпустимими. Необхідно передусім подбати про найменш захищені верстви, а також про вирішення найгостріших міських проблем», – наголосив Михайло Чунгін.

«Свободівці» також наполягали на збільшенні видатків на капітальний ремонт житлового фонду, значна частина якого в критичному стані, однак міський голова та депутатська більшість знайшли на ці потреби лише 500 тисяч гривень. «Це означає, що аварійність будинків зростатиме, ба більше, під загрозою історичне середовище міста, численні пам’ятки архітектури, які цього року точно не ремонтуватимуть», – зазначив голова фракції.

Відтак «свободівці» виступили категорично проти бюджету в такій редакції й не голосували за документ.

Також на сесії виступив депутат-«свободівець» Юрій Кравчук, який розкритикував бездіяльність міського голови та виконавчих служб щодо стану доріг у зимовий час. Він заявив, що дороги не посипано, виникають аварійні ситуації, під загрозою безпека людей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ