У Львові на Полтві сталась аварія. Як відомо, прорвало магістральний трубопровід. В результаті тонни чистої води напряму течуть в каналізацію і там утворився водопад зі стелі.

Про це у фейсбук повідомив львівський диґер Андрій Риштун.

За його словами, ця аварія є смертельно небезпечною. Адже інфекція з каналізації може потрапити у водопровід. І поширитися по місту. Це може статись, наприклад, тоді, як тимчасово вимкнуть воду.

Прорив стався між вулицями Івана Франка та Шота Руставелі. Відомо, що саме біля місця аварії є зручний, по сходах, вхід у Полтву. Ним, по ідеї, повинні були б спускатися працівники «Львівводоканалу» та оглядати стан підземних комунікацій. Зараз цей вхід заварений масивним металевим листом.

Схожа ситуація також спостерігається з решту входами до Полтви. Адже «Львівводоканал» наглухо закрив дев’яносто відсотків усіх спусків до річки. З того часу вони не відкривалися. 

«Останньою каплею стало нещодавнє закриття входу у Полтву коло ТЦ «Форум». Саме ним ми активно користувалися під час дослідження теми євреїв у Полтві. Наше відкриття стало світовою сенсацією та показало Львів з позитивної сторони. А вони взяли і поклали на це масивний бетонний блок», - йдеться у дописі.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ