14 листопада, у Свято Косми (Кузьми) і Даміана (Дем’яна) наші предки, за переказами, справляли курячі іменини. На столі обов’язково мали бути страви з курятини. Наймолодший у сім’Ї, або той, хто нездужає, цього дня мав з’їсти куряче серце, щоб бути сильним і здоровим увесь рік. І хоч вірування давні, але цієї неділі можна приготувати до святкового столу смачні страви з курячого філе.
Соковите куряче філе з овочами в пергаменті
Інгредієнти:
- куряча грудка — 4 шт. (по 200 г кожна)
- зелена цибуля — пучок
- томати черрі — 350 г
- цибуля — 1 шт.
- свіжий чебрець — 8 гілочок
- оливкова олія — 2 ст. л.
- сухе біле вино — 50 мл
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Відріжте 4 шматочка пергаменту для випічки, розміром 40×40 см кожен.
- Розріжте помідори навпіл, цибулю наріжте кільцями. У центр кожного клаптика пергаменту покладіть овочі.
- Підніміть краї пергаменту і сформуйте «човники», перевязавши ліву і праву сторони паперу кулінарною мотузкою. Додайте в кожну паперову форму по чайній ложці оливкової олії і гілочки чебрецю.
- Посоліть і поперчіть курячу грудку, покладіть м'ясо у «човники» та полийте птицю вином.
- Поставте блюдо в духовку і запікайте 20-25 хвилин.
Курячі грудки в беконі
Інгредієнти:
- 4 курячих грудки
- 1 ст. борошна
- жир для смаження
- 4 скибочки сирого бекону
- 2 нарізаних цибулини
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Нагрійте жир у сковороді.
- Курячі грудки обваляйте в борошні та та добре підсмажте з обох сторін, приправивши сіллю і перцем.
- Потім загорніть їх в бекон та знову відправте до пательні.
- Додайте цибулю та смажте поки бекон не стане хрустким.
- Подавайте з картоплею, макаронами або салатом.
Готуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: запечена свинина та гарбузова зупка з фрикадельками
ІА "Вголос": НОВИНИ