14 листопада, у Свято Косми (Кузьми) і Даміана (Дем’яна) наші предки, за переказами, справляли курячі іменини. На столі обов’язково мали бути страви з курятини. Наймолодший у сім’Ї, або той, хто нездужає, цього дня мав з’їсти куряче серце, щоб бути сильним і здоровим увесь рік. І хоч вірування давні, але цієї неділі можна приготувати до святкового столу смачні страви з курячого філе.

Соковите куряче філе з овочами в пергаменті

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 4 шт. (по 200 г кожна)
  • зелена цибуля — пучок
  • томати черрі — 350 г
  • цибуля — 1 шт.
  • свіжий чебрець — 8 гілочок
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • сухе біле вино — 50 мл

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Відріжте 4 шматочка пергаменту для випічки, розміром 40×40 см кожен.
  2. Розріжте помідори навпіл, цибулю наріжте кільцями. У центр кожного клаптика пергаменту покладіть овочі.
  3. Підніміть краї пергаменту і сформуйте «човники», перевязавши ліву і праву сторони паперу кулінарною мотузкою. Додайте в кожну паперову форму по чайній ложці оливкової олії і гілочки чебрецю.
  4. Посоліть і поперчіть курячу грудку, покладіть м'ясо у «човники» та полийте птицю вином. 
  5. Поставте блюдо в духовку і запікайте 20-25 хвилин. 

Курячі грудки в беконі

Інгредієнти:

  • 4 курячих грудки
  • 1 ст. борошна
  • жир для смаження
  • 4 скибочки сирого бекону
  • 2 нарізаних цибулини
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Нагрійте жир у сковороді.
  2. Курячі грудки обваляйте в борошні та та добре підсмажте з обох сторін, приправивши сіллю і перцем.
  3. Потім загорніть їх в бекон та знову відправте до пательні.
  4. Додайте цибулю та смажте поки бекон не стане хрустким.
  5. Подавайте з картоплею, макаронами або салатом.    

Готуйте також:

Традиційні галицькі рецепти: запечена свинина та гарбузова зупка з фрикадельками

ІА "Вголос": НОВИНИ