«Я цього навіть не помітив. Я тільки побачив реакцію на це в соціальних мережах. Це просто невинна ситуація», - сказав пан Маркович журналістам, передає ВВС Україна із посиланням на АР.

На кадрах, які показали світові ЗМІ і активно тиражують соцмережі, видно, як Трамп проштовхується вперед серед інших гостей зустрічі НАТО і при цьому досить безцеремонно відсуває прем'єра Чорногорії, який опинився у нього на шляху. Після цього президент США поправляє піджак і приймає церемоніальну позу.

Сам Маркович закликав не звертати увагу на цей епізод.

«Сьогодні у мене була унікальна можливість особисто подякувати президенту Трампу за його підтримку, за швидку ратифікацію протоколу [про вступ Чорногорії до НАТО] в сенаті США, в цілому за підтримку США інтеграції Чорногорії в альянс», - цитує чорногорського прем'єра CBS.

За його словами, для президента США природно бути в першому ряду.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, в свою чергу, заявив, що розстановку політиків перед камерою відповідно до протоколу визначили заздалегідь, тому Трамп мав зайняти своє місце.

У четвер Дональд Трамп вперше виступив на зустрічі НАТО в якості президента США. Звернувшись до лідерів країн альянсу, він заявив, що вони повинні збільшити свої оборонні витрати як мінімум до 2% ВВП, тоді як зараз лише п'ять з 28 членів альянсу виконують це зобов'язання.

Парламент Чорногорії затвердив вступ країни до НАТО наприкінці квітня. Протокол про вступ ратифікували всі 28 країн-членів. Країна має вступити до Альянсу в червні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ