Президент США Дональд Трамп вперше за час свого керівництва країною виступив із телевізійним зверненням з Овального кабінету до жителів країни.

Виступ транслювали усі найбільші американські телеканали в прайм-тайм, передає «Голос Америки».

Його промова була присвячена ситуації на кордоні з Мексикою, яку господар Білого дому оцінює як "гуманітарну кризу і проблему нацбезпеки".

У своєму зверненні глава держави спробував переконати жителів США у необхідності прийняття його плану дій для зміцнення безпеки на кордоні з Мексикою. Американський президент відзначив, що в результаті нелегальної імміграції страждають усі жителі США.

Так, за його словами, через передозування наркотиків, щотижня гинуть 300 американців.

"Це – гуманітарна криза", - заявив президент.

Він наголосив, що нелегальні мігранти і наркотики, які переміщуються через південний кордон, несуть серйозну загрозу для безпеки США.

Адміністрація Трампа представила Конгресу детальний план, в якому детально розписується рішення цієї проблеми.

"Ці ресурси необхідні для забезпечення безпеки всієї країни", - підкреслив Трамп.

Він розповів про головні пункти своєї програми: Білий дім попросив законодавців виділити кошти на прийом на роботу нових прикордонників, співробітників служб безпеки, імміграційних суддів, на будівництво нових центрів тимчасового утримання порушників кордону.

Трамп додав, що він запросив лідерів обох партій Конгресу на зустріч у Білий дім, що відбудеться 9 січня. Окрім того, він має надію, що законодавцям вдасться піднятися над "міжпартійними розбіжностями", щоб подолати кризу.

https://www.youtube.com/watch?v=SLPcqSmjV2M&feature=youtu.be

ІА "Вголос": НОВИНИ