Представникам українського політикуму зараз, коли реальна загроза російського вторгнення, а «російський кріт» сидить керівником Офісу Президента, треба всім об’єднатися і поставити питання заміни Єрмака, який презентує російські інтереси в українській владі.

В етері проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA про таке міркує Володимир Гірняк, голова партії «Громадянська позиція».

Політик висловив переконання, що за цієї влади тимчасова слідча комісія, СБУ, генпрокурор й силові структури точно не притягнуть до відповідальності винуватих осіб у провалі операції з затриманням «вагнерівців».

«Але для мене абсолютно очевидно, що в такому випадку як сказав «Bellingcat», винуватим є вище політичне керівництво України», - зазначив Гірняк.

Керівник партії нагадав, що є конкретні прізвища - Президент Зеленський і керівник президентського офісу Єрмак. І обоє за це відповідатимуть.

«Представники іноземних спецслужб – англійських, британських, –  радили не видавати всю інформацію Єрмаку… А зараз хто керує в державі, хто керує силовими структурами, хто керує урядом? Єрмак! Хто такий Єрмак, який монополізував вплив на Президента?», - риторично спитав Володимир Гірняк.

Політик виділив непублічність Єрмака – він не виступає на телебаченні, його родина проживає в Росії.

«Міністри й депутати ходять на телебачення, а рішення ухвалює одна особа, яка монополізувала вплив на Президента Зеленського. Стосовно Президента Зеленського маю сумніви, чи він свідомо попередив Лукашенка про цю операцію, а стосовно Єрмака таких сумнівів немає», - акцентував Гірняк.

Нагадаємо, як писав "Вголос", згідно з висновками розслідувачів з «Bellingcat», українські спецслужби дійсно працювали над планом затримання військових злочинців з ПВК «Вагнер». Понад те, президент Зеленський знав про операцію та дав згоду на її проведення, попори те, що раніше публічно це заперечував. 

ІА "Вголос": НОВИНИ