Верховна Рада відсторонила нардепку від «Слуги народу» Галину Третьякову від участи у 5 пленарних засіданнях парламенту за її слова про померлого колегу Антона Полякова.

Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради 5 листопада.

Зазначимо, що таке рішення підтримали 234 депутати.

Після голосування до трибуни ВР вийшла колишня співмешканка Полякова нардеп Анна Скороход, яка вкотре заявила, що Полякова «жорстоко убили», і що вона вимагає створити ТСК щодо розслідування його смерті.

Відомо, що 22 жовтня Комітет з питань регламенту рекомендував Верховній Раді відсторонити нардепку від «Слуги народу» Галину Третьякову від участі у 5 пленарних засіданнях за слова про смерть депутата Антона Полякова.

Про смерть Антона Полякова вранці 8 жовтня повідомили у поліції. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» з приміткою «природна смерть». Полякову було 33 роки.

Відомо, що під час розтину в організмі депутата був виявлений метадон. Про те, як він потрапив туди — мовчать. Також зазначали, що таксист, який підвозив Полякова, змінив свої свідчення.

Раніше повідомлялося, що поліція виявила в особистих речах загиблого нардепа Антона Полякова готівку в розмірі 10 тис. гривень та $800. Також були знайдені два катетери з невідомою речовиною.

Політолог Тарас Чорновіл зазначив, що нардеп Антон Поляков помер за дуже дивних обставин, і що він мав особисті конфлікти із президентом Зеленським.

ІА "Вголос": НОВИНИ