[media=103126,103128,103131,103134,103137,103138,103139,103141,103142] 

Як повідомляє «Реальная газета», на виставці тема війни на Донбасі всюди.

Найяскравішими виявилися стенди видавництва «Книжковий світ», одного з основних публікаторів ідеологічної літератури «русского мира», та ідейно дружнього йому націонал-патріотичного «Алгоритму».

Ятки рясніли книжками із назвами «Карати карателів», «Мирвійна всіх проти всіх», «Ляльки і ляльководи української катастрофи», «Брудні війни буржуїнів», «Завтра війна». Відзначають, що біля цих прилавків народ збирався особливо жваво.

Є на прилавках ярмарку місце і ліриці. Видавництво «Книжковий світ» пропонує збірку віршів поетів «Новоросії» – «Російська весна», в якій опубліковано, зокрема, роботи луганчанки Олени Заславської, зі зворушливою передмовою Ігоря Дудинського «Плач Ярославни за російськими хлопчиками». Взагалі, на виставці особливу увагу приділили письменству терористів – на премію «Книжка року» цілком серйозно номінували збірник луганських і донецьких письменників «Година мужності», який видав фонд «Русский мир».

У видавництві ЛДПР також приділили увагу подіям в Україні. Агітаційна брошура «Дим над Україною» повідомляє таке про українські ЗМІ: «Українська журналістика – це щось неймовірне. З них пересічний українець дізнається, що Росія здійснила ядерне бомбардування Луганська, що ополченці самі себе обстріляли в Донецьку, а в Одесі самі себе живцем спалили антифашисти. Такої брехні не бачив навіть Третій рейх. Геббельс просто нервово курить у куточку. Нацистські ЗМІ України стали сферою, в якій США і їхні нові союзники домоглися найбільшої, блискавичної ​​і беззастережної перемоги, оскільки всі незалежні джерела інформації заборонено. І саме ЗМІ стали основним двигуном збройного перевороту і приходу до влади на Україні фашистів».

На стенді загадкового видавництва «Ветеранів Донбасу Беркут» пропонували книжки батька і сина Маслових, які наповнені колажами з давньоруських витязів і присталих до них «беркутів».

Тема Донбасу відображалась і в продукції гіганта книговидання Росії – групи АСТ. На стенді видавництва проходила презентація книжки Захара Прилепіна «Не чужа смута», яку він написав за мотивами своїх донбаських вояжів. Сам автор розповідав: це книжка про те, що Україна не впоралася із постімперськими викликами, тобто зайняла зайві для неї території (Крим, Донбас), які тепер від неї відпали (внаслідок внутрішніх причин, упевнений письменник). Автор також переконаний, що українські ЗМІ повністю підпорядковані держпропаганді, аргументуючи свою думку тим, що в російських ЗМІ можна почути голоси противників війни в Україні з числа ліберальних опозиціонерів, а в українських медіа альтернативним поглядам місця немає. 

ІА "Вголос": НОВИНИ