Білоруська авіаперевізник «Бєлавіа» сьогодні, 12 листопада, повідомив, що не прийматиме на свої рейси з Туреччини до Мінська громадян Іраку, Сирії та Ємену. Таке рішення ухвалила турецька влада щодо всіх рейсів у напрямку Білорусі.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті авіаперевізника.

“Відповідно до рішення компетентних органів Туреччини, з 12.11.2021 громадяни Іраку, Сирії, Ємену не прийматимуться до перевезення на рейсах, що прямують з Туреччини до Білорусі. Пасажири авіакомпанії „Бєлавіа“, що потрапляють під цю заборону, можуть зробити повне повернення вартості авіаквитка без утримань за місцем його придбання”, — сказано в заяві.

Раніше про подібне рішення турецького авіаперевізника Turkish Airlines повідомив представник канцелярії президента Польщі Якуб Кумох.

“Turkish Airlines підтвердила, що більше не буде приймати на борт рейсів до Мінська громадян Іраку, Сирії та Ємену, за винятком власників дипломатичних паспортів”, — повідомив Кумоху себе в Twitter.

Нагадаємо, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила про введення санкцій щодо авіакомпаній “третіх країн”, які сприяють міграційній проблемі, не вказуючи при цьому, про які з них йдеться.

Заява при цьому послідувала від турецького перевізника Turkish Airlines. Авіакомпанія стверджувала, що не має відношення до перевезення нелегалів до Білорусі.

Відхреститися від участі в перевезенні мігрантів поспішив і російських “Аерофлот”. Напередодні в компанії заявили, що не виконують регулярних рейсів в міста Іраку і Сирії, а також рейсів за маршрутом Стамбул — Мінськ.

Заява з'явилася відразу після інформації від агентства Bloomberg про те, що Євросоюз готує санкції, зокрема, щодо “Аерофлоту” у зв’язку з ситуацією з мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі.

Як повідомлялося, нелегальні мігранти, організовані владою Білорусі, вчиняють спроби прорватися на територію ЄС через польський кордон.

У зв'язку з такими подіями міністри оборони Естонії, Латвії та Литви зробили спільну заяву. У ній вони висловили серйозне занепокоєння тим, що відбувається на кордонах Білорусі з країнами ЄС, а також щодо нарощування сил РФ біля кордону з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ