Попори суттєві політичні розбіжності, три найбільших фракції українського парламенту проголосували за Закон про особливий статус Донбасу. Лідер націоналістів Олег Тягнибок жорстко розкритикував це рішення Верховної Ради та пояснив, чому його можна розглядати як крок до капітуляції.

Про це очільник ВО «Свобода» розповів у черговому випуску свого власного влогу на особисту каналі в YouTube. 

Як зауважив Олег Тягнибок, вже 8-й рік війни, щороку у Верховній Раді можна спостерігати своєрідний олігархічний «консенсус», коли провідні парламентські фракції в унісон голосують за закон про особливий статус Донбасу. Раз за разом українські депутати самі ж відмовляються називати речі своїми іменами, і замість чітко назвати війну війною й далі говорять про якесь ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей). 

Цікаво, що цьогоріч в унісон з «зеленою» монобільшістю за закон про особливий й статус Донбасу проголосували й депутати проросійської ОПЗЖ. 





Нагадаємо, які писав "Вголос", в етері «Говорить Великий Львів» на каналі NTA народний депутат п'яти скликань України Тарас Стецьків заявив, що попори скупчення російських військ пряме вторгнення зараз малоймовірне. За словами політик, Кремль таким чином швидше грає на нервах західних лідерів та перевіряє готовність України захистити себе самостійно. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ