Упродовж цього року інформаційний простір насичений новинами про «хрестовий похід» президента Зеленського проти олігархів. ЗМІ пишуть про неоголошену «війну» між головою держави та найбагатшою людиною України - Ренатом Ахметовим. Та попри це, статки останнього й далі ростуть, а депутати монобільшості голосують за списання боргів підприємствам олігарха. То ж в Україні боротьба з олігархами чи «мильна бульбашка» для підвищення рейтингів?

Про це Олег Тягнибок, лідер ВО «Свобода», розповів у черговому випуску свого авторського влогу. 

 « target=»_blank« rel=»noopener">


З поміж інших лідер націоналістів заявив, що переважна більшість кроків, які пропонують у так званому «плані боротьба з олігархами» чинної влади носять швидше декларативний, ніж реальний характер. Себто - це великою мірою лише заяви про наміри, а не конкретно прописані правові механізми для придушення олігархічного свавілля. 

Понад те, новини свідчать, що між чинною владою та олігархами зберігається значний ступінь ... «довіри». З поміж іншого - до кінця року державний НАК «Нафтогаз» та структури Ігоря Коломойського розділять на дві частини державне ПАТ «Укрнафта». 

Як наголосив Олег Тягнибок, за результатами цієї угоди компаніям з орбіти Коломойського дістануться найбільш ліквідні та прибуткові родовища. Таким чином він отримає контроль над 62% видобутку нафти та 26% відбутку газу. Водночас більшість проблемних та збиткових активів залишаться у державі. 

Понад те, в Офіс Президента призначили колишнього топменеджера компаній Ахметова Ростислава Шурму, який в недалекому минулому займався політичною діяльністю в рядах проросійського «Опозиційного блоку». 

 

Нагадаємо, як писав "Вголос«, в етері проєкту »Говорить Великий Львів« лідер ВО »Свобода" заявив, що  і США, яких ми вважали нашими союзниками, і європейські країни, зокрема Франція та Німеччина усе частіше починають згадувати про необхідність виконання Мінського протоколу. А це буде для України катастрофою, оскільки писався він в Кремлі, а підписати його з української сторони Порошенко делегував Кучму, Медведчука і Шуфрича.

ІА "Вголос": НОВИНИ