Це сталося в прямому ефірі програми «Право на владу» на "1+1". Свої підписи під документом разом яз Юлією Тимошенко поставили учасники програми Анатолій Гриценко, Андрій Садовий, Віктор Бондар, Олександр Шевченко. «Це означає, що якщо ми об'єднаємо зусилля, то зможемо зібрати оригінали протоколів із печатками і підписами про підсумки виборів на кожній дільниці. Просто провести такий паралельний підрахунок голосів і спільно не допустити жодної фальсифікації цих протоколів. І тоді фальсифікація не пройде в Україні», — зазначила Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що чинний Президент свій другий термін сьогодні може лише купити і сфальшувати. Кандидат у Президенти навела приклади кричущих випадків брудних технологій, які заготували для людей Президент і його штаб. Юлія Тимошенко продемонструвала в прямому ефірі пакет документів, які роздають так звані волонтери Адміністрації Президента людям: «Особисте зобов'язання, яке змушують підписати за 1000 грн, що громадянин України підтримує зусилля Петра Порошенка у розбудові Української держави і бажає сприяти подальшій роботі на посаді глави держави. І надалі забороняється йому працювати на інших кандидатів». Юлія Тимошенко також розповіла про ще одну фальсифікацію — збільшення чинною владою реєстру виборців. І найбільш ганебним випадком Юлія Тимошенко назвала те, що з ініціативи Президента та його штабу був зареєстрований кандидатом у Президенти Тимошенко Юрій Володимирович (Тимошенко Ю. В.). «Ми жодного разу ніколи не займалися і не будемо займатися такими справами. Ми публічно збираємо ці дані і передаємо в МВС. Ми будемо робити все можливе, щоб запобігти фальсифікаціям», — зазначила політик.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що гроші, за які підкуповують виборців, п'ять років збирали з країни. Вона показала декларації Петра Порошенка, які свідчать про те, що в той час, коли Україна увійшла в десятку найбідніших країн світу, статки Президента за один рік (з 2017-го по 2018 рік) збільшилися в 83 рази. І частина статків Порошенко заробив на тому, що давав свої гроші під відсотки Україні під час війни, обурилася Юлія Тимошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ