13 жовтня у зоні операції об’єднаних сил українські військові затримали бойовика, який під прикриттям здійснював розвідку позицій ЗСУ.

Ним виявився громадянин Росії Андрій Косяк.

А 17 жовтня у Горлівці сепаратисти взяли в заручники представників місії ОБСЄ та почали вимагати звільнення вищезгаданого Андрія Косяка. Свої дії вони пояснювали наказом «мера Горлівки». 

То ж у 24-й ОМБр імені короля Данила розповіли, хто ж той Косяк і як його затримали.

«13 жовтня, близько 10:45, група озброєних осіб з пов'язками СЦКК, під прикриттям проведення робіт із розмінування, здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ неподалік населеного пункту Золоте. Один із членів вищезгаданої озброєної групи наскільки увійшов у роль спостерігача «СЦКК», що впритул наблизився до бойових позицій та був затриманий військовослужбовцями Королівської бригади», - повідомили в бригаді.

Бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права перебувати на цій території, і тим більше зі зброєю. Він повинен був розміновувати ділянки поруч, на яких планувалося відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями.

Андрій Косяк

Військовослужбовці з’ясували, що вони затримали громадянина РФ на прізвище Косяк, уродженця Алчевська. І він є учасником одного з підрозділів так званого «6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР».

«У 2014 році він вступив до лав бандформування «Брянка СССР». Згодом “служив” у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномета позиції українських військових у Попасній та Золотому. Під час затримання він мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (носити зброю співробітникам даного центру заборонено)», - повідомили у бригаді.

Тож не дивно, що ворог спробував домагатися звільнення свого кадра такими методами, як шантаж заручниками.

Андрій Косяк

Водночас як повідомили у своєму звіті ОБСЄ, о 15:40 18 жовтня сепаратисти звільнили заручників. Вони прибрали навісний замок та ланцюг з автомобільних воріт передової патрульної бази місії в непідконтрольній урядові Горлівці та відчинили ворота. Проте встановлений раніше тут намет все ще стоїть. Але людей та транспортних засобів поблизу не було.  

ІА "Вголос": НОВИНИ