За відмову щепитися загрожують штрафи у розмірі від 600 євро до 3600 євро. В австрійському уряді анонсували початок перших перевірок наявності щеплення з 15 березня.

Про це інформує CNN.

Австрія стала першою країною в Європі, яка запровадила національний мандат щодо вакцини проти Covid-19 для дорослих у п’ятницю після того, як президент Александр Ван дер Беллен підписав його.

Поглиблені заходи Австрії призведуть до того, що для тих, хто не має сертифіката про вакцинацію або звільнення, потенційно можуть бути накладені штрафи в розмірі 600 євро (680 доларів). Перевірка, чи виконується мандат, почнеться з 15 березня.
Згідно з веб-сайтом Міністерства охорони здоров’я Австрії, вагітні та ті, хто не може бути вакцинований без загрози для свого здоров’я, звільнені від дії закону.
 
Звільнення також поширюється на людей, які нещодавно підхопили Covid-19, і в яких ще не минуло 180 днів з дати отримання першого позитивного ПЛР-тесту на Covid-19.
Новий закон діятиме до 31 січня 2024 року, і невакцинованим людям загрожує максимальний штраф у розмірі 3600 євро (4000 доларів США) до чотирьох разів на рік, якщо вони не будуть внесені в реєстр вакцин до призначеної дати вакцинації.
 
Зауважимо, канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає на створенні мандата щодо вакцини в рамках стратегії стримування Covid-19 країни, а ключове голосування щодо потенційного мандату щодо вакцини очікується наприкінці березня.
 
Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", у зв'язку зі зростанням кількості шпиталізацій з COVID-19, міська влада Львова схвалила впровадження на території міста додаткових карантинних обмежень. 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ