На території відпочинкового комплексу «Бухті Вікінгів», що неподалік Львова, на атракціоні загинула жінка. Події відбулись у парку атракціонів, який споруджено без громадських слухань та з використанням «прогалин» у законодавстві.

Про смерть відпочивальниці повідомив сайт ZAXID.NET з посиланням на поліцію.

За словами речниці поліції Львівської області Світлани Добровольської, нещасний випадок трапився у п'ятницю ввечері, 30 липня, на одному з атракціонів відпочинкового комплексу «Бухта Вікінгів», що в Старому Селі біля Львова.

Попередньо загинула 38-річна жінка.В адміністрації комплексу відмовились прокоментувати цей інцидент. У ДСНС повідомили, що їхні підрозділи не залучались. Інші обставини трагедії наразі не відомі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 (вбивство) ККУ з приміткою «нещасний випадок».

Жінка загинула на території комплексу, збудованого з рядом порушень

Нагадаємо, ми писали про дитячий парк розваг, збудований в рамках відпочинкового комплексу «Бухта Вікінгів». Внаслідок земельних махінацій територія, яка призначалась для введення одноосібного селянського господарства опинилась у власності ряду фірм, пов'язаних з Романом Саніним, фактичним власником «Бухти Вікінгів». 

Думки місцевих мешканців про будівництво нових об'єктів ніхто не питав. понад те, вони лише від журналістів дізнались що ліс, куди жителі Старого села ходять по гриби, теж належить фірмам родини Саніних. 

Будівництво на цій території ведеться без погодження з контрольними органами на підставі документів, оформлених задніх числом. Отримання цих земельних ділянок фірмами Саніна стало можливе завдяки діям чиновників Львівської ОДА. Саме облдержадміністрація розпоряджається цією територію, то ж місцеві мешканці не могли вплинути на її рішення. 

«Станом на той момент діяв закон про розмежування державної і комунальної власності, і всі землі за межами комунальної власності були передані в державні форми власності, якими розпоряджалися ЛОДА. Вони не звітуються», – розповів землевпорядник Давидівської сільської ради Юрій Бадулін.

 

Раніше ми повідомляли, що у Львові пасажир трамваю несподівано втратив свідомість. Його госпіталізували.

ІА "Вголос": НОВИНИ