Під час запису інтерв’ю із головою правління «Укрексімбанку» Євгеном Мецгером на журналістів «Схем» напали. Так, інцидент стався прямо у кабінеті очільника фінустанови.

Відомо, що Євгену Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста. Він викликав охорону і наказав «забрати камери» та «дістати із них касети».

Охоронці застосували фізичну силу до оператора «Схем». Вони відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео.

Про це розповіла керівниця програми розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька, передає Радіо Свобода.

Як з'ясувалось, журналіст поставив запитання керівнику державного банку, щоб отримати його позицію для розслідування, публікація якого запланована на один з найближчих випусків програми «Схеми».

Саме це питання не сподобалось голові фінустанови. Охорона відібрала в оператора «Схем» флешку із записаним відео з другої камери, та винесла усю техніку з кабінету на годину.

Весь цей час знімальна група перебувала у кабінеті голови правління банку разом з ним. Також там були присутні директор департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимир Пікалов, охоронець та ще один працівник банку, який застосував фізичну силу до оператора «Схем».

Вже через годину техніку журналістам повернули, проте записаного відео там не було.

Журналісту вдалось записати на диктофон те, що там відбувалось.

«Ігоре, забирай у них камери! Виставте їх (камери – ред.) за двері. І ось цю теж. Касети повитягуйте», – чутно на записі голос голови правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера, який звертається до підлеглих.

На місце пригоди представники ЗМІ викликали поліцію та написали заяву.

«Ситуація абсолютно неординарна. Фактично злочинні дії вчиняються в державному банку, в центральному офісі, в кабінеті голови правління. Це створення перешкод журналістам в їхній діяльності, вилучення зібраного матеріалу, утримання їх – або як заручників або просто незаконне утримання з метою вилучення зібраного матеріалу, фактично проведений їх обшук з метою виявлення чи не приховують вони при собі зібраний матеріал – це безпрецедентна дія. Я сподіваюся, що Національна поліція правильно прокваліфікує зазначені дії і розслідує цю непересічну подію», – заявив адвокат «Схем» Анатолій Попов.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ