Дрогобицька територіальна громада розпочала публічні громадські обговорення щодо демонтажу «Вічного вогню» та подальшого благоустрою зазначеної території. Відповідне доручення підписав 29 липня заступник міського голови Дрогобицької ТГ Андрій Ковч, - повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради

Взяти участь в обговоренні можуть усі охочі. Електронні та письмові пропозиції приймаються до 31 серпня. Результати публічних консультацій обіцяють оприлюднити до 6 вересня.

В пресслужбі наголосили, що впродовж усієї історії нашого народу українці пожинають плоди «дружби» з сусідом-агресором. В часи радянської влади відбувалось поневолення українських земель та жорстокі вбивства українців. В тому числі співробітниками НКВС. Загарбницькі апетити Росії не зменшуються і сьогодні – вже сім років на сході України триває російсько-українська війна та проливається кров українських воїнів, які захищають рідну землю.

Після подій з демонтажем монументу слави у Львові, це питання набуло ще більшої актуальності в Дрогобичі. Демонтаж радянських пам’ятників на території України є одним з ключових аспектів декомунізації, - зауважують в Дрогобицькій мерії.

Представники громадських об’єднань міста неодноразово порушували питання про необхідність демонтажу «Вічного вогню» у Дрогобичі – як елементу тоталітарного комуністичного режиму.

Раніше ми повідомляли, що майбутній демонтаж символу тоталітаризму на Марсовому полі у Львові нервує Москву

ІА "Вголос": НОВИНИ