Капелани Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної церкви України приєднались до патріотичного флешмобу, виконавши популярну пісню «Батько наш Бандера».

Відео, де 9 священнослужителів виконують вже знамениту патріотичну пісню, з'явилось на відеохостингу YouTube. Зауважимо, що пісню про лідера українських націоналістів священники ПЦУ виконали на тлі пам'ятника Степану Бандері у Дрогобичі. 

https://www.youtube.com/watch?v=Q14_689oB4U



Як зауважили у відео самі православні капелани, цю акцію вони присвятили до Дня Капелана. Православна церква відзначає це свято 25 жовтня, на пам'ять про св. Мартина Милостивого, єпископа Турського (317-400 рр.)

Нагадаємо, як писав «Вголос», флешмоб «Батько наш - Бандера»  у соціальних мережах запустила група школярок родом зі Львова. У ексклюзивному коментарі для журналістів телеканалу NTA дівчата спростували фейки про себе, та розповіли, що змотивувало їх згадати про старовинну повстанську пісню. 

Зауважимо, флешмоб здобув вірусну популярність. Вже незабаром «Батько наш Бандера» співали по всій Україні. Зокрема, депутати фракції «Європейська солідарність» заспівали «Батько наш Бандера» під куполом Верховної Ради. Згодом до флешмобу приєднались тисячі українців, серед яких - солісти знаменитого львівського хору "Дударик". 

Цікаво, що за популярністю пісня про вождя борців за волю України змогла перегнати російського репера Моргенштерна. Пісні останнього, зміст який піддається критиці через пропаганду девіантної поведінки та поширення російських наративів, залишаються популярними серед української молоді.

Проте віднині репер може розраховувати лише на друге місце за пошуковими запитами. Найбільше українці гуглять «Батько наш Бандера». 

Довідка: Капелан (від лат. capellanus) або військовий священник — у християнських церквах та деяких інших релігійних організаціях різних держав світу це представник духовенства, якому на постійних засадах доручають пастирську опіку над якоюсь спільнотою або особливою групою вірних, наприклад військових, поліціянтів, студентів чи пацієнтів лікарень. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ