У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував вбивством власній дружині. За даними слідства, подружжя вже кілька місяців жило окремо та перебувало у процесі розірвання шлюбу.

Про це повідомляють  в пресслужбі Національної поліції.

Підозрюваний запросив жінку до себе, пообіцявши підписати необхідні документи, однак у квартирі почав з’ясовувати з нею стосунки та погрожувати ножем.

Для залякування чоловік прикріпив до стелі мотузку, імітуючи знаряддя для повішання, та вимагав від потерпілої, щоб вона наклала на себе руки.

– До поліції Києва звернулась перехожа та повідомила, що на вулиці чутно, як з будинку на проспекті Георгія Ґонгадзе жінка кричить про допомогу. На місце події негайно прибули спецпризначенці та оперативники Подільського управління поліції. Правоохоронці швидко встановили квартиру, з якої лунали крики, та розпочали перемовини з її власником, – повідомили у поліції.

Оскільки порушник поводив себе агресивно, відмовлявся відчинити двері, а життю жінки могла загрожувати небезпека, правоохоронці негайно зламали двері та увійшли до оселі. 

Дізнавачі за погодженням із Подільською окружною прокуратурою повідомили 40-річному киянину про підозру за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством.

Санкція статті передбачає арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

В ДТП на Самбірщині постраждали четверо людей. Фото

Синоптики оголосили штормове попередження в західних областях України

На українсько-польському кордоні аномальні черги вантажівок. Фото

ІА "Вголос": НОВИНИ