Поліція Києва викрила чоловіка, який за допомогою онлайн ігор підшукував малолітніх для вчинення сексуальних злочинів. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція Києва.

Як зазначили правоохоронці, 28-річний киянин познайомився із 8-річним хлопчиком, представився його однолітком та упродовж тривалого спілкування вів з хлопцем розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного змісту та вмовив потерпілого зробити аналогічні світлини для нього. 
До поліції із заявою про злочин звернувся батько малолітнього киянина та розповів правоохоронцям, що виявив в телефоні сина світлини порнографічного характеру, які йому надіслав невідомий через месенджер.
 
"Оперативники Подільського управління поліції у ході розшукових заходів встановили, що зловмисником виявився 28-річний місцевий мешканець. Правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Як з’ясувалось, чоловік є прихильником популярної комп'ютерної гри й саме під час онлайн спілкування з іншими учасниками він підшукував малолітню особу для своїх злочинних намірів", - йдеться у повідомленні.
 
Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (Розбещення), ч. 2 ст. 301 (Розповсюдження зображень або інших предметів порнографічного характеру серед неповнолітніх) та ч. 1 ст. 301-1 (Зберігання дитячої порнографії) Кримінального кодексу України.
 
За клопотанням слідчих фігурант перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ