У Києві правоохоронці затримали п’ятьох «кримінальних авторитетів» за участь у злочинному зібранні. Ще одного громадянина затримали за незаконне переправлення осіб через кордон.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Як розповіли у відомстві, на зібранні фігуранти розподіляли сфери впливу в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон. Встановлено, що учасники схеми забезпечували ухилянтів фальшивими документами для виїзду з України.

Повідомляється, що група осіб виготовляла ухилянтам підроблені документи – тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, довідки військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідки ТЦК та СП тощо.

Упродовж червня 2022 – вересня 2023 років підшукали не менше 42 клієнтів, від яких отримали по 5 тис. доларів США.

Проте згодом «замовники» зажадали повернення цих коштів через невиконання зобов’язань з виготовлення документів, у зв’язку з чим між членами злочинної групи з цього приводу виникли суперечності.

Для врегулювання цієї конфліктної ситуації учасники злочинної групи звернулися до кількох «кримінальних авторитетів», один з яких був залучений як «третейський суддя», та організували злочинні зібрання (сходки).

Правоохоронці провели спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей та затримали п’ятьох «кримінальних авторитетів».

В ході обшуків вилучено 70 тис. доларів, 1 тис. євро, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, 4 автомобілі тощо.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ