Загинув 27-річний захисник України з Яворівщини - Мирон Ваньо. Герой потрапив під ворожий артилерійський обстріл в околицях Бахмута. Помер внаслідок отриманих ран у лікарні Дніпра.

Про це повідомляє Яворівська міська рада.

Мирон Ваньо народився і виріс у селі Глиниці, згодом поїхав навчатися до Львова. З дитинства хлопець захоплювався футболом — родина каже, що на його полиці багато нагород та грамот за спортивні досягнення.

До 24 лютого минулого року Мирон був у Польщі, але напад росіян змусив молодого чоловіка повернутися до України. Маючи військовий досвід, молодший сержант, юний командир долучився до захисту України.

"Дружелюбний, завжди привітний, добрий та ввічливий. Хороший брат та син, вірний друг й побратим. Таким був і назавжди залишиться 27-річний Мирон Ваньо. В нашій пам’яті, в наших серцях", – йдеться у повідомленні.

Всю інформацію про зустріч та церемонію поховання  Героя буде повідомлено додатково.

Як писав «Вголос», у середу, 1 лютого, у Львові попрощаються з двома Героями, які загинули на війні - Богданом Бодаком та Іваном Орищиним.

Також ми повідомляли, що у Моршині до 3 лютого оголошено дні жалоби за загиблими Героями Малецьким Константином та Левицьким Ярославом.

ІА "Вголос": НОВИНИ