[media=151190,151191,151192] 

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Визволення гімалайської ведмедиці тривало не один день. 2 серпня її помітили мешканці смт. Івано-Франково (Львівська область), куди приїхав пересувний цирк «Арт Х». Люди були обурені тим, що в сильну спеку тварина кілька годин була в зачиненому металевому фургоні. Власник відмовлявся показати документи, тому люди викликали поліцію.

Через те, що патруль не мав повноваження зафіксувати адмінправопорушення, активісти написали заяву про жорстоке поводження з твариною та викликали оперативно-слідчу групу.

Правоохоронці встановили, що у 55-річного дресирувальника тварин, який утримував ведмедицю у клітці-причепі, немає на неї документів. За словами чоловіка, він придбав тварину в 2001 році в Києві, але виявилося, що в документах зазначено ведмідь-самець. Тому тварину у дресирувальника вилучили та помістили до ведмежого притулку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до шести місяців арешту.

Нагадаємо, як писав «Вголос»,  сьогодні, 4 серпня, в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ