У Львівській області до кінця поточного року запрацює електронний квиток в міжміському та приміському громадському транспорті.

Львівщина стане першою в Україні, хто на обласному рівні впроваджує електронний квиток.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Заступник керівника ЛОДА Юрій Бучко наголосив, що е-квиток допоможе вести чіткий облік пасажирів, які користуються громадським транспортом. Дані дозволять збільшувати чи зменшувати кількість автобусів на конкретних маршрутах.

Наразі відомо, що для запровадження е-квитка в приміському та міжміському транспорті не витрачатимуть кошти з бюджету. Всі витрати на себе візьме інвестор, якого наразі шукають.

Мешканці Львівщини зможуть розраховуватися додатком або однією карткою в усьому громадському транспорті області.

Інвестора зобов’яжуть організувати роботу мінімум 50 точок продажу електронних квитків. У населених пунктах, у яких мешкає понад 5 тисяч людей, встановлюватимуть такі точки на кінцевих станціях. Загальна інвестиція для встановлення обладнання в транспорті – орієнтовно 2,5 млн євро.

Умови конкурсу для інвесторів можна переглянути ТУТ.

Як писав «Вголос», від офіційного запуску е-квитка у Львові минуло більше трьох тижнів. Незважаючи на це, система, на яку витратили мільйони, досі не працює належним чином. Із 10 валідаторів працює лише 2-3.

ІА "Вголос": НОВИНИ