Відповідно до статті 36 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» послуги у сфері транспорту надаються державною мовою. А з огляду на дію мораторію на російський культурний продукт, у Львівській облдержадміністрації попереджають про неприпустимість звучання у громадських місцях пісень представників країни-агресора. Мова йде зокрема і про громадський транспорт.

Про це редакцію «Вголос» повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації. 

"У всіх видах пасажирського транспорту, на залізничних вокзалах, автовокзалах, в аеропортах, морських та річкових портах мовою інформації, оголошень, повідомлень, написів, довідкових служб є державна мова. У разі потреби ця інформація може дублюватися англійською мовою, а в міжнародному пасажирському сполученні також офіційною мовою (мовами) країни, сполучення з якою здійснює відповідний транспортний засіб", - повідомляють в ЛОДА.

Представники обласної влади нагадують, що згідно з  мораторієм на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львівській області, на території Львівщини діють обмеження щодо публічного використання аудіовізуальних творів російських артистів в громадському транспорті.

Як повідомляють в ЛОДА, управлінням транспорту та зв’язку облдержадміністрації надіслано листи керівникам автотранспортних підприємств Львівщини з проханням вжити заходів щодо недопущення випадків публічного використання аудіовізуальних творів російських артистів в громадському транспорті на території Львівської області.

"Отож, закликаємо мешканців Львівщини, в разі виявлення випадків використання російськомовного культурного продукту в громадському транспорті, одразу повідомляти про це на телефон «Гарячої лінії області» за номерами «112»", - зауважують у пресслужбі обласної влади.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", у центральній частині міста відбувся рейд караоке-барами. Активісти та представники Львівської ОДА у супроводі правоохоронців просили адміністраторів не використовувати у закладах російськомовний культурний продукт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ