Цієї п’ятниці, 1 жовтня, виконком Львова має намір створити новий департамент міської мобільності і вуличної мережі. У його підпорядкуванні буде управління вуличної інфраструктури, управління міської мобільності та управління безпеки.

Таку інформацію оприлюднили під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради.

Про створення цього департаменту оголосили ще у січні 2021 року. І за дев'ять місяців досі не змогли його створити.

Департамент є правонаступником управління транспорту, департаменту житлового господарства та інфраструктури та управління безпеки міста. Тобто, управління транспорту та управління безпеки міста ліквідують. А їхні обов’язки виконуватиме новий департамент. До прикладу, укладатиме договори з перевізниками, договори на паркування та інше, чим займалися вищезгадані управління.

Цікаво, що під час розгляду цього питання, депутати поцікавилися хто ж очолюватиме департамент. Проте відповіді на нього не отримали.

За даними «Вголосу» на цю посаду претендує колишній заступник директора житлово-комунального господарства та інфраструктури Андрій Білий, який звільнився з міськради на початку червня.

Наразі у депутатів міськради профільної комісії більше питань до новоствореного департаменту, аніж відповідей. Тому розгляд питання перенесли ще на тиждень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ