На сьогодні у львівських лікарнях перебуває 160 осіб з ковідом. З них 15 – у реанімаціях.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі медичних закладів 1 ТМО Львова.

Так, у лікарні швидкої допомоги з 108 хворих на ковід 10 перебувають під ШВЛ, у 8 міській лікарні з 52 хворих п’ятеро під апаратами штучного дихання.

За словами медичного директора 8-ї лікарні 1 ТМО  Максима Павлова, ще два тижні тому у 8-ій лікарні було лише 27 пацієнтів. А минулого тижня тут з кардіологічного відділення, яке тимчасово переобладнали під ковідне, виписали останнього пацієнта з ковідом. У лікарні вже мали намір закрити це ковідне відділення та відновити  кардіологічне. Приміщення почали очищувати, мити та кварцувати. Але через п’ять днів його знову довелося віддати для ковідних пацієнтів.

«Перед святами ми планували зменшити кількість ковідних відділень та залишити відділення інтенсивного лікування та так званого терапевтичного профілю. Проте після свят розпочалася динаміка росту захворювання. І ми знов по кілька осіб з ковідом в день госпіталізуємо», - каже він.

Максим Павлов також зазначив, що 8 лікарня у пікові навантаження може прийняти 411 пацієнтів та розгорнути ще додаткові сорок ліжок.

Лікар зауважив, що минулого року після свят також спостерігався ріст хворих на ковід. Але цього року він сподівається, що завдяки вакцинації великого навантаження на лікарню не буде.

ковід

За словами лікаря-терапевта, чергового лікаря COVID-відділення 8-ї лікарні 1 ТМО Львова Галини Пох, зараз у відділенні перебувають 30 пацієнтів.

«Пацієнти віком 60+. Більшість – невакциновані. Є і вакциновані, але у них перебіг хвороби набагато легший», - каже вона.

Лікарка вважає, що ріст захворювання на ковід спричинило те, що львів’яни нехтували правилами карантинної безпеки під час зустрічей з родиною та друзями.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», львів’ян закликають вакцинуватися бустерною дозою від COVID-19.

ІА "Вголос": НОВИНИ