Автобус №9, що сполучає селище Муроване та Центральний автовокзал на вулиці Стрийській. ймовірно скоротять до Галицького перехрестя. Таке рішення можуть увалити через критично-поганий стан дороги, який не дозволяє нормально проїжджати автобусам великої місткості.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", сьогодні, 4 лютого, автобус, що рухався на маршруті №9 застряг у ямі, що утворилась посеред дороги. Інцидент трапився на території колишнього села Малехів, яке з 2020-го року є частиною Львівської МТГ (міської територіальної громади).

Як повідомив депутат Львівської міської ради від фракції «Варта» Ігор Зінкевич, який також очолює депутатську комісію трнаспорту та мобільності, після ранкового інциденту в Управлінні транспорту Львівської міської ради виникла ідея скоротити маршрут. 

"Мав щойно розмову по лінії управління транспорту Львова, наразі в них в планах маршрут № 9 вкоротити - до Галицького перехрестя лише впускати. Вони  вважають, що там є 114 - 14 машин і 1 автобус і це буде достатньо для людей. Я не підтримую таке їх рішення", - пише Зінкевич у телеграмі.  

Станом на зараз за даними депутата, у Львівській міській раді відхрещуються від проблемної ділянки дороги, й стверджують, що вона перебуває на балансі обласної влади, відтак саме остання мусить вжити необхідних заходів, аби створити умови для нормального проїзду. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", попри обіцянки львівської влади відновити автобусний маршрут № 2А, який з'єднував вулицю Патона з центром міста, його в підсумку скасували. 

ІА "Вголос": НОВИНИ