Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 3 вересня, на засіданні Виконавчого комітету Львівської міської ради.

Це рішення ухвалили в рамках реконструкції площі Галицької, яка триває від минулого року. Власники кіоску звертались до ЛМР за новою схемою погодження. Проте, як заявив заступник міського голови Любомир Зубач, робоча група відмовила у поновленні цієї споруди у комплексній схемі площі. 


Нагадаємо, на площі Галицькій вже другий рік триває реконструкція простору навколо так званого фонтану «Кульбабка». Роботи розпочались минулого року, напередодні місцевих виборів, проте затягнулись через брак коштів та технічні проблеми. 

Зокрема, на місці площі виявили рештки костелу Воздвиження Всечесного хреста Господнього, будівництво якого датують 1530-м роком. Він був розібраний наприкінці XVIII сторіччя, коли після приєднання Львова до Австрійської імперії нова влада розпочала розширення меж міста. Зокрема були демонтовані міські укріплення, частиною яких був костел. 

Роботи по реконструкції площі Галицької виконує приватне підприємство «Патронат». За даними системи YouControl, фірма зареєстрована у Львові на вулиці Пасічній,  а основним видом діяльності вказано будівництво житлових та нежитлових приміщень.

Зауважимо, що за даними системи Prozorro саме це підприємство встановлювало так звані «сухі фонтани» на площі Митній, біля Львівської Опери та на площі Двірцевій. Також саме ПП «Патронат» обслуговує ці об'єкти. 

За даними Prozorro, загальна вартість робіт на площі Галицькій становить понад 10 млн грн. Попори те, що в першому тендері, який було оголошено в березні 2019-го року, мова йшла про трохи більше ніж 3 млн грн вартості робіт, надалі вони здорожчали і додатково було укладено ще кілька угод, за якими з бюджету виділили додаткові кошти на реконструкцію. Зауважимо, що за даними системи Prozorro кінцевим терміном реконструкції вказано 31 грудня 2020 року, проте роботи досі не завершені. 

ІА "Вголос": НОВИНИ