Великого полоза, якого занесено до Червоної книги, помітили у парку «Високий замок» у Львові.

Про це «Вголосу» повідомив голова львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин.

За його словами, це – червонокнижний вид змії, який не живе у наших краях. То ж фахівець припускає, що його хтось завіз сюди з Закарпаття, каньйону Дністра або з околиць Сколе або Синєвидного.

«Можливо, полоз заліз у автомобіль коли люди перебували десь  на відпочинку. А у Львові - виліз», - каже Тарас Гринчишин.

Полоз не отруйний, але має зуби, то ж може вкусити, якщо його турбувати. Тому герпетолог вже звернувся до садівників, які доглядають парк «Високий замок», а також просить львів’ян, які там гуляють, якщо раптом зустрінуть змію, то щоби не лякалися та не пробували вбити.

Довжина цього полоза - один метр та 40 см. 

«Цей вид полює на гризунів. Він є родич вужа», - заспокоює спеціаліст.

Він також зазначив, що змії би вже повинні були залягти у сплячку. Але через те, що на дворі ще тепло, можуть ще наїдати жирок та полювати.

За словами фахівця, це третій випадок, коли він зустрічає такого полоза у Львові. Минулого року Тарас Гринчишин спіймав такого ж на вулиці Тарнавського. А ще раніше такого ж полоза знайшли на вулиці Кубанській.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», хоча, за повір'ям, змії вже з 27 вересня повинні впадати в сплячку, то через теплу погоду деякі з них ще активні.  

ІА "Вголос": НОВИНИ