Йдеться про одночасне оформлення ID карти та закордонного паспорта.

Про це дізнався кореспондент “Вголосу” у  відділі “ Центр оформлення документів N 5 Львівського міського управління, що по вулиці Зелена, 20.

У міграційній службі Львівської області відповіли, що наразі немає можливості оформити одночасно два паспорти.

“Повідомляємо Вам та просимо поставитися із розумінням до наступної інформації. Одночасне оформлення двох паспортів - це експериментальний проєкт, який поки що не повністю реалізований. Немає технічної можливості оформити два паспорти, якщо у Вас не був попередньо присвоєний УНЗР. Наразі ця технічна можливість розробляється, а проєкт удосконалюється для того, щоб у майбутньому запровадити цю послугу як обов'язкову”.

У коментарі телефоном начальник обласного управління державної міграційної служби Ярослав Скиба зазначив, що якщо при оформленні ID карти у заявника є закордонний паспорт, то у такому випадку одночасне оформлення також неможливе.

Нагадаємо, що постанова Кабміну за N 541 "Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон" вийшла 7 травня 2022 року.

Раніше «Вголос» писав про черги біля центрів оформлення документів

і труднощі з реєстрацією в електронній черзі.

ІА "Вголос": НОВИНИ