Депутатка Львівської міської ради Оксана Маруняк впевнена, що нещодавній резонанс з виконанням російської музики з нецензурною лексикою в центрі Львова - це провокація, яку не має толерувати суспільство.

Про це вона розповіла в етері “Народного Толк Шоу” на телеканалі NTA.

“У Львові не мають лунати російській пісні. Це провокація, яка спрямована на породженні в суспільстві стереотипу, мовляв “Львів співає російською”. Ні. Ніколи Львів російською не співав і не буде, тут ми не толеруємо москальської культури”, - впевнена Оксана Маруняк.

Депутатка від “Європейської солідарності”, також нагадала, що у Львові з 2018 року діє мораторій на російські пісні в громадських  місцях. Депутатку обурює, що правоохоронці порушили проти активістів справу за побиття співаків, однак проігнорували недотримання даного мораторію.

“Я вважаю, що раз правоохоронці порушили справу, то покарання має бути в обидва боки. Мораторій на заборону російської музики в громадських місцях у Львові діє з 2018 року. Тих, хто його порушив, ще й у такий грубий спосіб - має понести покарання”, - пояснила Оксана Маруняк.  

Нагадаємо, як писав "Вголос", у четвер, 9 грудня, у центрі Львова молоді активісти зірвали зйомку російського ютюб-каналу «Вписка», коли ті співали російські пісні. Інцидент стався на проспекті Свободи близько 21:00.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ