Сьогодні, на Благовіщення, у Львові визначили кращого двірника. Про цей конкурс «Вголос» повідомляв раніше.

За результатами конкурсу «Найкращий двірник Львова – 2023» переможцем став Богдан Михайлович Єсип – двірник палацу графів Потоцьких, Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, Галицького району. Про це повідомили на сайті мерії.

Переможець отримає поїздку до одного із закордонних міст-партнерів Львова, туристичний вікенд на двох у Закарпаття та грошову премію у розмірі 10 тис. грн. Цінні подарунки отримають також кращі двірники районів міста, яких своїм голосуванням обрали мешканці. Про переможця конкурсу повідомив сайт міста. 

«Цього року ми вчетверте проводимо цей конкурс. Він проводився у два етапи. У першому етапі мешканці подавали кандидатури, а у другому – було голосування. Переможців обирали по кожному району і одного переможця по Львову», – розповів Назар Кушнір, головний спеціаліст відділу Гарячої лінії міста.

Загалом містяни запропонували на конкурс 51 учасника. Найбільше голосів отримав Богдан Єсип, який працює двірником з грудня 2010 року. Він прибирає подвір’я та прилеглу територію до Палацу Потоцьких, доглядає газони, квіти та екзотичні рослини. 

«Хочу подякувати всім, хто подав мою кандидатуру і хто проголосував за мене. Я горджуся і люблю свою роботу. Пильную свої обов’язки. Тому всім дякую за оцінку і дякую за подарунки. За кордоном я ще не був. Це буде моя перша поїздка. Подивлюся як там прибирають місто», – розповів Богдан Єсип, переможець конкурсу «Найкращий двірник Львова – 2023».

Також варто зазначити, що Богдан Єсип входить у технічну групу обслуговуючого персоналу щодо організації та обслуговування заходів з прийому високопоставлених осіб України та світу у Палаці Потоцьких. Особисто був присутнім під час візитів президентів, які відбувались в приміщеннях палацу.

Щодо кращих двірників районів, то за результатами конкурсу:

Кращим двірником Залізничного району стала Горнович Ганна Павлівна – двірник ЛКП «Сяйво».

Кращим двірником Личаківського району стала Феденьків Марія Степанівна – двірник ЛКП «Господар».

Кращимй двірником Сихівського району став Березовський Анатолій Володимирович – двірник ОСББ «Хоткевича-46».

Кращим двірником Франківського району стала Пашко Марія Степанівна – двірник ЛКП «Магістральне».

Найкращим двірником Шевченківського району стала Нежухівська Леся Ярославівна – двірник ОСББ «ВЕЛИЧКОВСЬКОГО,48».

«Громада сказала, що ви – найкращі, що робите свою роботу добре. Тому мій обов’язок – віддячити вам від імені громади. Ми для вас усіх маємо окремі подарунки, щоб ви поїхали у Закарпаття і відпочили. А переможець ще зможе поїхати за кордон у складі нашої делегації в одне з міст-побратимів Львова, щоб подивитися як там працює господарка, наскільки місто чисте і просто відпочити», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Найкращі двірники районів нагороджені туристичним вікендом у Закарпаття та грошовими нагородами у розмірі 10 тис. грн.

Останні два роки цього конкурсу не проводили через карантин.

Чи буде спалах коронавірусу після Великодня ?!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ