До кінця доби 4 серпня та у четвер, 5 серпня, у Львові прогнозують погіршення погоди. Очікується сильний вітер та гроза.

Про це інформує регіональний центр з гідрометеорології, пише пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні пориви вітру сягатимуть 15-20 метрів за секунду. У четвер в другій половині дня буде гроза, місцями падатиме град, швидкість вітру – 17-22 м/с.

Громадянам нагадали, що під час негоди не можна ходити під рекламними щитами, антенами, розлогими деревами чи лініями електропередач. Вони можуть обвалитися. Також в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій рекомендують уникати води (хороший провідник струму) та відкритої місцевості.

Під час грози потрібно зачинити усі двері та вікна в будинку. Протяг притягує кульову блискавку, тому його варто уникати. Також блискавки притягують усі електричні прилади.

Якщо негода застала вас на вулиці, то ховатись під деревами не рекомендується. На вас можуть впасти гілки, дерева притягують блискавки.

У лісі заборонено бігати та ховатися на підвищеннях. Краще перечекати грозу поблизу невисоких дерев. Найменше проводять розряди електрики клен, верба та кущі, а найбільше – тополя, ялина, дуб і сосна.

У полі потрібно ховатися в сухому місці, краще знайти заглиблення в землі та присісти. Волога земля добре проводить електрику.

Нагадаємо, у Стрийському парку Львова дерево впало на закохану пару, яка ховалася від дощу на лавці. Хлопець та дівчина загинули від травм. На місці подій залишилися квіти, які хлопець приніс на побачення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ