Ще в п’ятницю, 6-го серпня, до поліції надійшло повідомлення від 53-річної львів’янки про те, що в районі ринку «Галицьке перехрестя» невідомі отруїли собак. Правоохоронці встановлюють усі обставини загибелі тварин.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області. «На місці події працювали слідчо-оперативна група та дільничні офіцери поліції Львівського районного управління поліції №1 поліції Львівщини. Як встановили правоохоронці, поблизу житлових будинків на вулиці Поліській у Львові загинули дві собаки, яких, імовірно, отруїли», – зазначили в поліції.

За фактом відкрито кримінальне провадження. За жорстоке поводження з тваринами Кримінальний кодекс України передбачає позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Поліцейські закликають громадян не бути байдужими та повідомляти про кожен відомий їм факт жорстокого поводження з твариною на оперативну лінію 102. А також нагадують, що за такі дії передбачені кримінальна та адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, що за останні десять років у Червонограді, що на Львівщині, вперше виявили сказ у тварини. У місті загинув кіт. У нього встановили діагноз «сказ».

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який посилює відповідальність за жорстке поводження з тваринами, а також відповідальність їх власників.

ІА "Вголос": НОВИНИ