У Львові відбулися протесні акції проти мережі супермаркетів “Ашан”, які відмовилися йти з російського ринку.

Акцію організувала спільнота “Економічний бойкотний рух”.

Світ завжди поділений на добро і зло. Залишаючись з агресором, Ашан вибирає бізнес на крові. І до них має це дійти!”, – написали на своїй сторінці у “Фейсбук” організатори.

І закликали львів'ян вийти на мирний протест.

Нагадаємо, що раніше Гендиректор компанії “Ашан” назвав несправедливими слова президента України Володимир Зеленського про те, що французькі компанії, які продовжують роботу в росії, спонсорують її військову машину та вбивства українців.

“Найважливіше для нас – це зберегти наших співробітників і забезпечити нашу основну місію – продовжувати годувати населення цих двох країн. У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий сприйняти громадську думку, яка з нами не погоджується. Нас легко критикувати, але ми тут, ми діємо на користь мирного населення”, – сказав Ів Клод.

Працівники торгової мережі “Ашан” теж відреагували на події.

“Генеральна дирекція і всі 5 500 співробітників Ашан Україна, як і ви, очікували на іншу позицію головного офісу у Франції. Однак, наразі, Ашан залишається в росії.

Нас закликають звільнятися в знак незгоди з рішенням головного офісу… Однак 70% наших співробітників нині є єдиним годувальником в сім’ї”, – заявляють працівники мережі.

Та водночас зазначають, що кожна зароблена гривня залишається в Україні, для відновлення країни після  перемоги. Понад 100 співробітників Ашан Україна зараз служать в лавах Збройних Сил України і Територіальної Оборони.

«Ми відчуваємо те ж, що і кожен із вас. Ворог у нас один. І це не українці, які працюють в Ашан…», – наголошують співробітники «Ашану».

Як писав «Вголос» мінімум 64 фармацевтичні компанії  також залишились працювати в росії. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ