Один з вищих навчальних закладів Львова почав готувати спеціалістів з якості м’яса і м’ясопродутів.

Про це повідомив директор Львівського державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок Ігор Коцюмбас на круглому столі «Проблематика економічних реформ в АПК та земельних відносинах», що відбувся сьогодні у Дублянах.

Нова спеціальність, за його словами, називаєть «технолог-гістолог».

«Є державні стандарти, методичні рекомендації і пропозиції по підготовці фахівців», — зазначив він.

На думку Коцюмбаса, маючи таких спеціалістів, внутрішній ринок України можна буде очистити від неякісного м’яса.

«Буде можливість встановити шлагбаум і моніторити м’ясо і м’ясопродукцію», — підсумував директор Львівського ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ