Виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування крематорію на території Голосківського цвинтаря у Львові.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 10  грудня.

У містобудівних умовах та обмеженнях вказано, що крематорій повинен бути не вище 10,50 метрів від найнижчої відмітки поверхні землі ы розташовуватися не ближче ніж за 68 метрів до межі земельної ділянки з західної сторони та за 40 метрів до межі земельної ділянки зі східної сторони.

Якщо на місці спорудження крематорію виявляться кабелі зв'язку або водопровід чи каналізація, то їх слід винести за межі будівництва.

Водночас у коментарі «Вголосу» голова депутатської комісії планування бюджету та фінансів Львівської міської ради Наталя Шелестак повідомила, що коштів на будівництво крематорію у бюджеті міста не передбачено. То ж, як платитимуть виконавцям робіт, поки що невідомо.

Щоправда, як повідомляє NTA, Кабінет міністрів під час засідання підтримав законопроєкт «Про внесення змін до закону України «Про поховання та похоронну справу», який має удосконалити сферу поховання за рахунок розвитку кремації. Законопроект, зокрема, передбачає залучення коштів приватних інвесторів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на львівських кладовищах бракує місць для поховань. То ж у Львові провели конкурс на проект крематорію у Львові. Але коштів для його побудови в бюджеті міста – нема.

ІА "Вголос": НОВИНИ