Перші бої під час широкомасштабного вторгнення росії в Україну десантники 80 окремої десантно-штурмової бригади провели 24 лютого.

Про це сьогодні, 24 травня, повідомила старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 80 окремої десантно-штурмової бригади,  майор Сніжана Стеценко.

За її  словами, напередодні широкомасштабного вторгнення росії в Україну львівські десантники проходили бойове злагодження на півдні України.

«Ми готувалися до заходу у район проведення операції об’єднаних сил. Тому ми змогли моментально зайняти позиції та прийняти бій. А бої на півдні України в перші тижні були надзвичайно пекельними», - зауважила вона.

Водночас коли десантники 80-ки вели бої на півдні України, у Львові відчули великий наплив резервістів, добровольців та волонтерів, які не очікували закликів та прохань.

«Силами бригади ми виконували завдання на Миколаївщині та Херсонщині. Під час контрнаступів наші підрозділи визволили велику кількість населених пунктів. Один з підрозділів пройшов пекло Бучі та Ірпеня», - говорить Сніжана Стеценко.  

Читайте також у «Вголосі» як росіяни демонізують образ українця.

ІА "Вголос": НОВИНИ